Heb jij net de hottub van je dromen uitgekozen bij de hottub showroom groningen? Dan kun je vanaf nu heerlijk ontspannen in je eigen achtertuin. Een hottub kan op verschillende manieren in de achtertuin worden geplaatst, afhankelijk van hoe jouw tuin eruitziet. Welke manier jij kiest hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen. Om jou wat inspiratie te geven bespreken we in dit artikel de 3 manieren om een hottub in de tuin te plaatsen. 

Boven de grond

We beginnen met de meest gekozen wijze waarop mensen een hottub in de tuin plaatsen. In veel achtertuinen zie je namelijk dat de hottub gewoon boven de grond staat. Vaak zie je hier ook een bijpassend trapje bij staan waarmee je gemakkelijk in en uit de hottub stapt. Ook zijn de meeste hottubs met hout afgewerkt wat een mooi, natuurlijk effect geeft. Wanneer de hottub boven de grond staat is het belangrijk dat de kachel en de hottub op dezelfde hoogte staan, en dat de hottub op een stevige ondergrond wordt geplaatst. Dit is belangrijk omdat de hottub inclusief de hoeveelheid water best wat gewicht bevat. Als een ondergrond van steen, tegels, hout of grind is kan er niet veel meer misgaan. Wanneer je de hottub direct op gras of zand zet is er een mogelijkheid dat dit gaat verzakken.  

Onder de overkapping

Een andere gave manier om de hottub te plaatsen is onder de overkapping. Heb je voor een houtgestookte hottub gekozen? Let er dan goed op dat de kachelbuis door het dak heen kan, en dat dit op een veilige manier wordt gedaan. Als je hebt gekozen voor een elektrische hottub heb je hier natuurlijk geen last van. Omdat een hottub onder de overkapping overdekt is, heb je het voordeel dat je er altijd in kunt zitten. Als het met bakken uit de hemel valt zit jij lekker droog, maar als de zon volop schijnt kun je hier misschien niet optimaal van genieten. Het is maar net wat jouw wensen zijn!

Weggewerkt 

Tot slot zou je er ook nog voor kunnen kiezen om de hottub weg te werken in een terras. Als je handig van aard bent is dit een leuke klus, maar als je twee linkerhanden hebt zou je wellicht hulp moeten inschakelen. Het wegwerken van een hottub in bijvoorbeeld een hoog terras is echt de moeite waard en levert een geweldig resultaat op. Ook hier is het belangrijk dat de kachel en hottub op dezelfde hoogte staan. Als dit niet het geval is, kan de kachel zijn warmte niet kwijt, wat weer kan resulteren in een kapotte kachel. Dit komt omdat de natuurlijke circulatie dan niet op gang kan komen. Een ander bijkomend voordeel van een weggewerkte hottub is dat je er gemakkelijk in kunt stappen. Je kunt zelfs op het terras gaan zitten als je er in wilt stappen, ideaal toch?